Med dagens regn kom det også litt fugl gitt. Det regna litt da jeg stod opp kl 03.45 men ikke mer enn at jeg i første omgang satte opp runden til og med triple resten av runden kom opp på førsterunden, var ikke akkurat trøkk med tre fugl på førsterunden og regnet tiltok ikke så hele runden forble oppe til 17.00. Var jevnt sig til ca 12 da det døde med at sola etterhvert fikk overhånd. ca kl 11 fikk vi en skikkelig godbit i form av en amursvale som kom flygende sammen med to låvesvaler som hadde gjort en del runder allerede i løpet av formiddagen, den ble tydeligvis med disse for trioen ble sett igjen ca en time senere. Dette ble kanskje ikke dagens godbit, for den kom noen timer før, i form av en møller som viser karakterer og biometri innenfor underarten minula: Vingelengde 59mm, P2=P8 (Nomal møller vingelende større eller lik 60mm og P2=P6) Ellers nebblengde 11mm, P1 = 12mm og stjert 55mm, to morfologiske trekk som den skilte seg ut på var mindre kontrasterende øredekkere og brunere rygg dessuten kjentes den mindre ut, litt som forskjell mellom gran og løvsanger sammenlignet med en vanlig møller. Møller komplekset er en vanskelig materie hvor alt faller på DNA, så samlet derfor inn materiale som det kan testes på i form av undergumpfjær. Bildene under viser vingefomel til denne (Øverst) sammenlignet med vanlig møller

Bildet viser vingeformel, hvor P2=P8
Vingeformel for "vanlig" møller hvor P2=P6

Dagens ringmerking: Løvsanger 3, Møller 10, S-H fluesnapper 1, Munk 2, Hagesanger 2, Tornsanger 3, Grønnfink 2, Gulsanger 3