En sen munk ble ringmerket i dag. Det er likevel ikke så sjelden at munk dukker opp i november/desember. Det ser ut som om mange på høsten faktisk trekker nordover fra Mellom-Europa, og kanskje ender noen opp i Norge. Munk som hekker hos oss er også kjent for å kunne overvintre langs kysten til N-Trøndelag, og foreløpig har vi jo hatt en meget varm høst med fortsatt 8-14 varmegrader nå midt i november.

Hei,

En virkelig gråværsdag med nesten vindstille,  lavt skydekke, tåke og yr hele dagen. Lite fugl på øya men likevel 21 ringmerket (svarttrost 13, rødstrupe 1, fuglekonge 1, gjerdesmett 4, munk 1 og grønnfink 1). Med 4 nye gjerdesmett har årsrekorden ved stasjonen økt ytterligere. En tur til Hoftøya gav 3 fjellerke og et hundretall finkefugl (primært grønnfink), men ingen bergirisk. To fjæreplytt på nordodden ellers lite spennende av fugl i dag. Stig og Tommy dro inn for helgen rundt kl. 14, og Hans E. overtok stasjonsbåten i Sandøysund for opphold de kommende ukedagene – dvs. så lenge været tillater.

Vennlig hilsen

Hans E., Stig og Tommy.