I formiddag reiste jeg fra Stokke til Gardermoen for å hente Sebastien og Davide. To franske ringmerkere som skal betjene stasjonen i 2 uker. I tillegg til å være ringmerkere er de også franske politifolk som jobber med miljøsaker i Frankrike. Vi hadde en kjempefin tur fra Gardermoen tilbake i retning Sandøsund i nydelig mildt høstvær.

Problemene startet på vei tilbake. Per Espen hadde som vanlig sagt ja til å hjelpe med å kjøre franskmennene ut til Store Færder så jeg kunne få en litt kortere dag. Da Per Espen kom til Sandøsund var båten vår full av vann av en eller annen grunn.

Båten lå lavt i vannet og kunne ikke brukes til å kjøre folk til øya. Broren til Per Espen som allerede hadde en lang dag på vannet dro på klærne og kom til SS og kjørte ut våre franske venner til øya. Per Espen reiste hjem – hentet lensepumpe, masse annet og båthenger.

Et par timer senere hadde vi båten på henger, fikk tømt ut alt vannet og kunne dra hjem til lasagne og kalvefillet. Noe må gjøres med båten til uka.

Våre franske venner satt opp noen få nett før vinden startet og fanget ei rugde. Godt jobba.

Vennlig hilsen – Terje