Var en sliten gjeng etter timesvis med trasking og klatring på nord for å gjenfinne tårnugla, så dagbok ble enkelt droppet og sengen prioritert i går kveld. Så legger ut nå litt forsinket. Tårnugla ble sett kort i flukt i 9-10 på kvisten, da den ble trolig skremt opp av en F spurvehauk og den lettet fra samme plassen som den sov i går. Den fløy da rolig i lav høyde og forsvant bak fjellet ved Svingen, og den ble observert fra Blåstjert. Ble ikke gjenfunnet etter dette. FKR og TLA dro inn i 12-tida og Anders kom ut igjen. Var en bil med 4 mann fra Jæren som ville prøve lykken på tårnugla som kom ut i 15 tida. Stasjonens policy er jo at stasjonens båt og personell ikke skal bruke til transport for kryssing. Men Per Espen stilte opp med egen båt og tid og fikk fraktet 4 Jær-skådere + PKS inn og ut. Så vi var totalt 9 mann som tråla øya på kryss og tvert på nordenden uten å finne ugla. Per Espen kjørte dem i land etter at det var mørkt og de takket for en god velkomst, service og god hjelp til å lete.

Ellers litt om dagen i nettene, så ble det merket 157 fugl. Totalen i høst er nå oppe i 3201 fugl. Totalen for året er 6454 merket og et det femte beste året siden 1991. Fortsatt har ikke fuglekongene begynt å bevege på seg i det varme høstværet, de har ihvertfall ikke vært her, så kan bli ganske pene tall med mye fugl i resten av oktober. Dagens tall: strupe 38, munk 5, grønnfink 11, bjørkefink 3, bokfink 1, blåmeis 5, kjøttmeis 1, fuglekonge 2, gransanger 1, trekryper 1, smutte 32, gråsisik 35, rødvinge 11, måltrost 8, svarttrost 2 og gulspurv 2.

Ellers ble rødtoppen fra 1.10. gjenfanget i dag, vekten var fortsatt 4,9 gram, det samme som når det ble kontrollert i helgen.

Ellers ble det obsertvert 6 fjellerke og 1 vintererle, samt 7 pilfink i dag av nyankomne fugler.

Ellers så er det greit å få med noen ord om gjerdesmetten som virkelig gjør sitt til at nettrundene blir lange og tidkrevende for tiden. Hittil i år er det merket 867 gjerdesmett, den forrige årsrekorden er fra 1993 og var på 591 – altså hittil en økning på 46,7% og vi er fortsatt ikke halvveis i oktober………..

Mvh JFK, AHA og SEI