Alle ble vekket litt over 6 i dag av en primalskrik av John, TÅRNUGLE !!!! Så da spratt alle opp av bingen og sprinta ut på trammen i boxer“ n for å få med seg hva som skjedde. Tårnugla hadde kommet ned fra fuglekonge mot trammen og svingte mot nord retning utedoen. John hadde bare fått den i lyset fra hodelykta på 5 meter og det hvite ansiktet lyste mot han. Vi fikk på oss klær og satte ny rekord i å få opp runden og på med litt uglelyd og la turen nedom speidersletta med lykter på jakt etter ugla. Dessverre resultatløst. Vi traska opp i Sværdalen, området rundt gamlehytta og nettrunden uten resultat. Fredrik tok turen ned i Hovig og fortsatt nordover på leit etter ugla. 200 meter nord for Blåstjert observerte han noe lyst på fjellet og kunne konstatere at tårnugla rastet på fjellet og i lyngen. Ringte folket som nå var opptatt med ringmerkingsarbeidet om sin observasjon. Og sjelden har vi nok kommet oss så kjapt fra hytta til Blåstjert. Med god puls observerte resten av gjengen ugla i medlys og den viste seg kjempefint frem med noen korte flygeturer på 60-70 meters hold. En eventyrlig opplevelse. 2 Timer senere oppdager Fredrik på nytt ugla sittende i et tørt tre i dalen i nordvest, og vi kunne legge oss i lyngen på 30-40 meters hold og fått tatt noen bilder til dokumentasjon mens ugla satt og sov og ikke brydde seg om oss i det hele tatt. I skumringen så JFK ugla i nærheten av Svingen på vei ned mot Speidersletta på jakt, og ble 20 minutter senere observert i rolig fluk over fuglekonge på vei mot nord. I kveld fanget vi 2 perleugle også – en i hvert av hyttenettene. Må jo selvfølgelig ikke glemme at kl 15:30 så ble det fanget en DVERGFLUESNAPPER i fuglekonge.

Dagens merking av 60 fugl: 11 strupe, 1 dvergsnapper, 8 munk, 1 bokfink, 12 smutte, 2 gråsisik, 2 blåmeis, 1 gransanger, 6 måltrost, 6 rødvingetrost, 1 dompap.

Dagen ble avsluttet på behørig vis med en skål med bobler og avspilling av nasjonalsangen.

Mvh en utrolig fornøyd gjeng.