Fuglekonge har vært min favorittfugl siden jeg merket nr. 15243 høsten 1974, men det er en annen historie. I dag observerte jeg at noen få individer bokstavelig talt blåste inn fra havet til speidersletta. De gikk rett i gang med næringssøk – imponerende og sikkert avgjørende. To individer ble senere fanget, og påsatt ring. Tok et bilde av den ene på trammen utenfor hytta mens kulingen ristet litt i oss begge. Svakt orange i den gule “kronen”, og vingelengde på 54 mm viser at det er en hann. Vi fanger ca. 1/3 så mange på vårtrekk tilbake til Norge som på høsttrekk ut av landet. Det tyder på stor dødelighet.

Hei,

I dag har det vært en ny varm (12-15 varmegrader) blåsedag med liten til full kuling fra øst, dreiende til nørdøst på kvelden. Opphold det meste av dagen, men bare mulig å ha åpne nettene i Doble fuglekonge, Triple – øst og Trærne. Kun 9 fugl merket (rødstrupe 2, trekryper 1, munk 2, fuglekonge 2 og blåmeis 2). Fortsatte med ute- og indretjeneste, og testet en ekte Færderdusj ala UM i blåsten.. Det ryktes om besøk fra nasjonalparken i morgen tidlig, men de vil i så fall få seg en veldig røff båttur. Det meldes om liten kuling fra nordøst, så vi se hva som skjer. Veldig lite fugl på øya, og heller ikke i dag noen havsfugler.

Vennlig hilsen

Hans E.