Morgenen startet med SV-3 og 9 grader.

Utover dagen skyet det til og det kom lett regn ved 12-tiden.

Rolig første og andre runde mens tredje runde var noe mer hektisk. Vidar G. var veldig glad da Terje dukket opp rundt hjørnet av stasjonen sånn litt før 0900. Vidar startet merking og Terje tømte Kope og Øst-Vest for 15 nye fugler. Hele 8 av disse var gjerdesmett.

Glemte å nevne at kun 9 nett var oppe fra morgenen av.

Ikke mye fugl i lufta, men masse i vegetasjonen. Det spratt små brune smutter ut av buskene og det peip fra fuglekonger de fleste steder.

At resultatet ikke ble mer enn 101 skyldes noe at få nett var i bruk, men ved 12-tiden var det som om noen slo av en bryter. Ingen nye fugler på øya, kun kontroller og på siste runde ikke en gang det.

Det lå mørkegrå skyer i sør og lett regn startet 1200. Alt av fugl var vel på vei mot nord får vi tro. Vekk fra kommende dårlig vær.

Dagens høydepunkt var en gulbrynsanger ved Doble. Lokkelyd ble spilt av fra 0930 og svaret kom en halvtime senere. Fant ikke fuglen da, men den dukket opp i «lunden» sør for Doble to timer senere (hvis det var den samme). Da fanget den insekter sammen med 4-5 fuglekonge, men ble ikke sett eller hørt senere.

Ringmerking 101: 34 gjerdesmett, 32 fuglekonge, 13 rødstrupe, 11 munk, 8 gransanger, 1 blåmeis, 1 grønnsisik og 1 trekryper. Totalen i høst er nå 1550 (503 i 2021) og totalt 4803 (3490 i 2021).

Ettersom det var meldt møkkavær fredag dro vi inn 1330.

Vennlig hilsen

Vidar G og Terje