Tommy og undertegnede ankom øen kl 1830 på fredag, etter en tur på Hoftøya i 20+grader og sjøbleike. Litt vadere på Hoftøya og nevner 3 fjæreplytt, 9 heilo, 1 myrsnipe, 15 rødstilk og 10 strandsnipe. På Færder så var det lite aktivitet på kvelden utenom 5 gråhegre som er litt utenom det vanlige og brukte tiden på å sette opp svalenett og prøve litt fangst på nettrunden i kveldstimene uten resultat.

Svalefangst i natt gav resultat at 2 havsvale surra sammen rundt lyden i 1-2 minutter før de forsvant vest, dessverre ingen fangst men fin obs kl 0440. God aktivitet i fangsten på kvisten: nattravn 1, løvsanger 6, munk 13, hagesanger 10 og møller 1 – tot 31 fugl.

Yr melder opp i 18sm vind utover ettermiddagen og regn og plenty vind i morgen. Så sperret nett kl 08 da det dabbet av og gjør oss klar til hjemreise før vinden kommer. Kort opphold, men høsten er bare så vidt i gang.