Måtte ut på øya for å klargjøre en del før dugnadsinnsatsen starter om et par uker. Satt opp to nett og Kopenettet fanget to fugler fra 1600 til 2000. En løvsanger og en ung grønnfink som gjør at totalen denne våren er oppe i 3214 fugler ringmerket.

Masse sang på øya og blant disse en gulsanger rett bak stasjonen. Minst tre rugder passerte så vidt over kopenettet i god fart.

Litt mer spennende på sjøen ettersom vinden økte utover kvelden. Totalt 12 havsule mot sør, de fleste voksne, 1 storjo mot sør og ved 7-tiden kom det en flokk med terner på minst 60 mot sørvest og det var mist 2 rødnebbterner i flokken.

Ellers er det så frodig at jeg tar med ljåen på førsterunden i morgen for å fjerne litt gress. Værmelding OK, men det har den jo ofte vært denne våren uten særlig uttelling. Jeg spiller østsanger i morgen.

Vi avsluttet årets sjøfugltellinger forrige helg. Under en lite hyggelig presentasjon av tilstanden for ærfuglen som fortsatt er jaktbar!!!!!!!

Dett viser antall reir funnet på Hoftøya, Knappen og Langøya de siste 9 årene. Den store ærfugldøden for et par år siden kan ha vært langt verre enn vi aner.

Vennlig hilsen – Terje