Nett opp som vanlig i 4-tida, og sørlig 5 og blå himmel på kvisten. Førsterunden var rolig med kun 1 møller, så tuslet en tur nedom Speidersletta liksågodt. Reagerte tidlig på en acro lyd fra sumpa når man kom opp på fjellet, men ikke så lett å bli klok på den når det ble overdøvet av nattergal. Tusla ned til Sumpa og kunne konstatere øens første myrsanger for året. God start på dagen. Gikk runden tilbake og hadde da en nyankommet gulsanger syngende mellom doble og konge. Den sang rundt hytta et par timer før den ble fanget i “blåmeis” i 8-tida. Dagens merking: møller 2, munk 1, rødstjert 1, nattergal 1 og gulsanger 1. Forøvrig er det skikkelig merkbart at vegetasjonen har skutt fart siden vi var her forrige helg, tydelig at forrige ukes nedbør har gjort susen og var særs velkomment for plantelivet her ute. Gamlebrønnen er forøvrig tørrlagt.

Ellers kom en splittterne trekkende nord og passerte over øen, også det var årsart for stasjon. Tommy dro inn i dag, og Ruud kom ikke ut. Så da ble det tennis-Ruud på TV fra French Open i steden. GIR har meldt sin ankomst i morgen så da bytter vi i SS.

Som alltid trua på morgendagen, kommer nok en godbit fra Sverige for å slippe unna nasjonaldag feiringen der borte.

Tommy, Stig og Anders