Kjøttmeis-paret har allerede lagt sine første egg i kassa i Svingen. De er nesten daglig på foringsbrettet utenfor hytta etter solsikkefrø og spesielt kornene etter de finknuste meisebollene. Kjøttmeis-hannen gikk i kopenettet, og måtte dermed gjennom en fotorunde av kjønn og alderskriterier.

Hei,

Det ble en ny dag kl. 05.00 med svak NØ vind på morgenen, 5 varmegrader og klar himmel. Morgensolen tok raskt tak i nettene slik at de ble godt synlig for fugl. Dermed kun 65 ringmerket idag (rødstrupe 8, rødstjert 4, sivspurv 1, måltrost 1, svarttrost 1, løvsanger 43 og gransanger 7). En periode med SV frisk bris midt på dagen før det snudde over på NØ igjen på ettermiddagen. Morten Bilet ble hentet på Sandøysund kl. 14.30, og blir til i morgen. Morten har jo mange gode sider, og ordner en kulinarisk minnerik kveld med forhåpentligvis et sjakkparti – selv om utfallet av det er gitt på forhånd. De første makrellternene kom idag med totalt 11 individer observert. Vi avslutter med en liten hyllest av jernbanens tidligere glansperiode ved et sitat fra jernbanestrekningen Voss-Grandvin i 1970 «stikk ikkje hovudet ut av vindauget da det kan bli nappa ta».

Vennlig hilsen

Rulle