Det ble merket 22 gransanger idag, og dette er største dagantall hittil denne våren. Totalt er det nå per 1.mai ringmerket 122 individer. Vi nærmer oss dermed raskt fjorårets vår-total.

Hei,

Det var 5 varmegrader, lett skydekke og svak NØ 2-3 m/s kl. 05.00. Vinden stilnet helt midt på dagen, og solskinn gjorde det godt og varmt. Mathias, Christian og Grete ble kjørt inn kl. 14.00 så det er igjen stille og rolig på øya og i hytta. Det ble 81 ringmerket idag (rødstrupe 12, løvsanger 39, gransanger 22, munk 1, rødstjert 2, måltrost 4 og gråtrost 1). Til tross for rekordmange gransangere merket, kom nok dagens høydepunkt da Mathias oppdaget en stålorm ved stien rett før nettplassen doble fuglekonge. Noen dager tilbake mente jeg å høre en stålorm rasle svakt i løvverket på bakken rett før nettplassen fuglekonge, der den ofte er observert tilbake til 1970-tallet, men jeg fikk ikke sett den. Så diskuterte vi kort etter om arten fortsatt er tilstede på øya eller ikke. Dermed hyggelig å få bekreftet deres fortsatte nærvær. En gruppe niser furasjerte midt på dagen rett ut for båtbukta, men ellers ingen spesielle observasjoner.

Vennlig hilsen

Rulle