Bildet viset enn måltrost i sitt andre kalenderår. Det er hittil denne våren ringmerket totalt 37 måltrost og 29 rødvingetrost. Dette er over gjennomsnittet for årene 2010-2019, men fortsatt betydelig under snittet for perioden 1970-1979. Forhåpentligvis betyr det likevel at trekkende småtroster har greid seg rimelig bra denne vinteren.

Hei,

Det ble en svært solrik dag med nesten vindstille på morgenen og så økende vind til SV 8 m/s på ettermiddagen. Kun 4 fugl merket! (rødstrupe 2, måltrost 1, svarttrost 1). Det var god sikt ut over sjøen så noen timer på morgenen ble tilbrakt med tubekikkerten og dette gav: 32 svartand, 11 smålom, 2 storlom, 24 ubestemte lom langt ute, 1 fjellvåk, 2 gråhegre (kom tvers over fjorden), 2 havsule, 3 krykkje og 2 kråker som fløy fra Knappen og skrått over til Østfold-siden. Håper endelig det kan bli en solfri dag i morgen. Det meldes dog om polart lavtrykk og sterk nordlig vind. Vi får se.

Vennlig hilsen

Rulle