Et aldri så lite værskifte gav et nytt innsig av fugl i dag. Svak vind fra SV (økte til 8 m/s utover dagen) og en disig værtype der konturene av Østfold av og til kunne skimtes.

Moro å følge artssammensetningen og endringer av trekkforløpet på daglig basis; i dag ankom f.eks gjerdesmett og rødstrupe i noe antall. Hele 91 fugl av 11 ulike arter merket, mest spennende var en hornugle i kveldinga. Fikk også tatt DNA-prøver av to gransangere.

Dagens merking: 1 hornugle, 25 gjerdesmett, 9 fuglekonge, 3 gransanger, 17 rødstrupe, 28 svarttrost, 1 rødvinge, 1 måltrost, 1 jernspurv, 2 bokfink og 3 brunsisik. Med dagens merking er vi oppe i hele 538 til nå i år.

Et annet vårtegn verdt å nevne er at fiskemåkene i dag har begynt å snuse på kolonien ved Løkbukta igjen! Videre har ravneparet i år bygget seg reir ved Hovik… Thomas