I forrige uke ble det bestemt at vi skulle forsøke å få ut Færderbåten til Sandøsund. Torsdag (i dag) så veldig bra ut så vi avtalte med Vrengen Marina at båten skulle sjøsettes i dag. Hans Erik kjørte den til SS og Morten og Terje hoppet om bord og kursen ble satt mot Store Færder. Nord 8 m/s, men med nydelig vårsol, gjorde heldigvis at vårfølelsen vant. Bensinnivået på aggregatet ble sjekket. Sist besøk var 21. januar og vi klarte å få på 2-3 liter. Det vil si at denne vinteren hadde vi trolig klart oss kun med en bensinfylling siden november. Dette til tross for skikkelig sprengkulde det meste av desember. Wallasen ble startet og ga varme etter 10 minutter.

Det var det veldig lite småfugl å se så vi satte frem plattingbordet og tok ut stoler. Etter kort tid kom en vandrefalk over, trolig hunn som avbrøt lunchen vår. Ravnene virket også yre i det flotte været. En runde til Speidersletta ga ikke så mye, men mellom Fuglekonge og Doble skremte vi opp ei hornugle på dagleie. Den fløy mot hytta, men satt seg flott til i et kratt så vi kunne se den, men å få gode bilder var umulig.

Kjempefornøyd med ugla og at alt var i orden, dro vi mot land. En liten omvei til Knappen, Langøya og Hoftøya ga litt alkefugl. Både lunde og lomvi ble fotografert på vei inn.

Hans Erik fikk så sterk hjemlengsel at han dro til Torød, provianterte og dro tilbake ut til øya.

Båten er nå operativ og ligger i SS. Kassa

Vårsesongen er i gang.

Terje

lunde – puffin