En nydelig dag med nesten flatt hav om morgenen. Etter uker med uvær fikk vi endelig en arbeidsdag til å gjøre stasjonen klar for vinteren. Masse arbeid og godt at jeg fikk med meg to staute 60-åringer. Per Espen og Hans Erik gjorde en kjempejobb og stasjonen er nå fortsatt operativ, men også vinterklar. Også takk til Magne og Ragnar som gode suffløser fra fastlandet. Vi ankom øya før 1000 og dro i land rundt 1500. Noen nett ble satt opp for å forsøke å fange litt fugl mens vi jobba. Totalt 10 fugl ble ringmerka: 3 svarttrost, 3 rødstrupe, 2 bokfink og 2 grønnfink. Litt fugl på øya med flere gjerdesmett, gråtrost, fuglekonge og godt med grønnfink og meiser. En voksen hann hønsehauk passerte over stasjonen mens vi hadde velfortjent lunsj utendørs i det fine været. En litt spesiell kontroll hadde vi også. En fuglekonger ringmerket 22. september i år, var fremdeles på øya og i god form. På vei til land dro Per Espen på sør mens de eldste HEK og TAX var litt vel tradisjonelle og dro på nord. Per Espen sendte bildet under bare for å vise at vi tok feil vei!!! Veldig enig.

Terje, Hans Erik og Per Espen.

Hoftøya med kveldssol. Foto: Per Espen Fjeld