Fredag morgen med klarvær og 14-17 m/s fra VNV. Før solen stod opp ble båten sjekket, og den lå som en nydelig dupp der vi fortøyde den. Brygga var ikke å se ettersom den var minst 10-20 cm under vannflaten. Begynte å se for meg makrell i tomat som middag da vinden ventet lenger enn det yr hadde spådd, før den datt ned under 10 m/s. Før vi forlot øya var vinden nede i 9 m/s på fyret.

På grunn av den sterke vinden om morgenen åpnet vi (Morten og Terje) kun 6 nett, til og med Doble FK. Vi fanget og ringmerket 33 fugler fram til 1300 vi satte kursen for Sandøsund hvor Anders Hangård ventet på oss. Overfarten var nesten behagelig og ingen salte fjes eller lugger. Det hadde vært en del sjøfugl i fjorden i løpet av dagen, havsule, havhest, alke, lomvi og noen få krykkjer. Den siste fuglen M+T ringmerket var en pilfink. Ny Færderart for begge.

Anders fanget nye 15 fugler etter han kom ut, så totalen ble 48 fugler ringmerket: 9 rødstrupe, 7 grønnfink, 7 bjørkefink, 6 gjerdesmett, 5 kjøttmeis, 5 fuglekonge, 3 grønnsisik, 2 dompap, 1 pilfink, 1 blåmeis, 1 trekryper og 1 munk. Årstotalen: 5055 og høsttotalen: 2019. Anders kontrollerte også hauksangeren fra forrige uke i Svingen. Det ble også tagget 4 rødstruper i dag. Hvor ender de hen??

Da Anders kom ut, satt det ei strandsnipe i hyttebukta. Den «gamle» rekorden i Jubileumsboka var 5. oktober 1973, men «dessverre» slo Marie til 28. oktober 2019 med knus av den gamle rekorden. Sorry Anders, en god andreplass.

Da passerte vi 2.000 ringmerkede fugler i høst. Nummer 2.000 ble en bjørkefink som er avbildet. Bilde to viser den nye Færderarten for Morten og Terje. Til slutt en av to dompap fanget i Fuglekonge.

Vennlig hilsen Anders, Morten og Terje

Høstens nummer 2.000!!!!
Personlig “stasjonsgull” for Morten og Terje.
Høstens første dompap.