Værmelding for dagen var god. Vind fra NØ og lettskyet. Vindretningen stemte, men det var klarvær og litt mer vind enn ønskelig på formiddagen. Førsterunden ga 25 fugl og håp om noe mer, men totalen stoppet på 41 fugler ringmerket. Det er da ikke ille midt i oktober uten mange fuglekonger. Ringmerkede fugler: 11 fuglekonge, 7 svarttrost, 7 rødstrupe, 6 gjerdesmett, 2 trekryper, 2 munk, 1 gransanger, 1 rugde, 1 rødvingetrost, 1 måltrost, 1 blåmeis og 1 grønnfink. Ringmerkingen i 2021 er nå oppe i 4995 for året og 1963 for høsten.

Rugda hang i Doble FK på førsterunden. Kun andre i 2021. Se bilde under. I samme nettet hang det også en rødvingetrost som ble vår første taggede fugl av denne arten. At den også var 2k+ var spennende nok i seg selv. Arten sliter og vi håper tagging kan gi enda bedre informasjon om forflytningene den har. Bilde under.

Litt observasjoner ble det også. En ung fjelljo passerte utenfor båtbukta tre ganger. Først jaget den ei gråmåke mot nord, snudde og føyk mot sør. Et kvarter senere kom trolig samme individ forbi bukta på nytt. På andrerunden ble vi oppmerksomme på en zikk spurv mens vi tok ut fugl i Doble FK. Undertegnede som har hørt noen hundre i Thailand er nokså sikker på at det trolig var en dvergspurv. Den satt NØ for nettet og flyttet seg nordover. HE ba meg slippen jeg holdt på med og leite etter fuglen. Dessverre hørte jeg nok et zikk i retning Tærne, men det var det siste vi hørte. Den havner i den svære skuffa for trolig, muligens, kanskje osv. Uansett pirret det litt i et par minutter. En sjekk på Speidersletta en halvtime senere ga lite fugl. Trærna med nye nettstenger vises under.

Da det var meldt rævva vær tirsdag til torsdag vasket vi oss ut av stasjonen ved 14-tiden.

En tur innom Hoftøya er nesten obligatorisk i oktober og øya skuffet ikke denne gangen heller.

Først en flokk med 35 bergirisk sammen med 50 grønnfink og 20 stillits. Rett etter kom en fjellvåk med ei kråke etter seg og nord på øya satt det en sandlo og 3 flotte fjæreplytt. Et veldig hyggelig døgn på øya. Sandloen er stasjonsrekord på høsten med ei drøy uke.

Må også legge til at Wallas ovnen nå fungerer perfekt. Hadde den på hele natta for å «teste» den. Slo av 0800 med 19 grader i stua. Nå gjelder det å ha med vinterdiesel ut for de som skal være der utover høsten. Hans Erik har gjort en kjempejobb med ovnen og det er godt at vi har en så fingernem akademiker blant oss!!

Lengst ned finner dere et bilde 4 Færder-veteraner som spiser lunsj et sted utenfor Norge. Gjett hvem. Deretter et bilde av Radi etter å ha sovnet med nyvasket hår.

Vennlig hilsen  

Terje og Radi (HE/HEK/Hans Erik)

Årets andre ringmerkede rugde.
Vår aller første rødvingetrost med tagg.
Nye aluminiumstenger uten gaffateip. Netthempene glir utrolig lett!!
Fire Færder-veteraner har en lunsj med brød og kylling utenfor Europas grenser. Gjett hvem?
Radi etter å lagt seg med nyvasket hår.