Første oktober funn av Acro ved stasjonen

Som vanlig står vi opp samtidig med sola, og ut og sette opp nett. Blåste 10sm SV og ca 14 grader, så ikke den helt store trua. Overraskelsen var stor når rørsanger hang i doble på førsterunden. Senfunn rekorden var tidligere 30.9. – så den ble slått med god margin. Ellers ble det merket 55 fugl i dag, så da er totalen i høst oppe i 1138. Dagens tall: Spurvehauk 1, måltrost 1, rødstrupe 10, munk 4, grønnfink 6, konge 12, gransanger 5, smutte 4, rørsanger 1, brunsisik 1, grønnsisik 1, bokfink 2, bjørkefink 3, kjøttmeis 3, sivspurv 1, jernspurv 1. 16 arter i fangsten gir en god variasjon, selvom antallene ikke er det helt store. Kommer nok en kjempedag snart med fugl som skal forlate landet før vinteren får vi tro.

Dagens spurvehauk i garnet

Ellers så må det absolutt nevnes at vi dro inn et stasjonsgull i dag, da 6 taigasædgås trakk sør sammen med 25 grågås. Og så lenge ikke tidligere sædgås funn er gått gjennom, så feires gullet idag. Blåstjert lyden står fortsatt på, og har som alltid trua på morgendagen.

Mvh AHa, TLa og Sei