“Ungdommene” ankom øya i 1730 tida i går, våt overfart med stappfull, tung båt og dagen ble brukt til bæring fra båtbukta, og Tyrkia – Norge på dumboksen.

Ut av hytta før 7 i dag for å få opp runden før sola sto opp. Full runde hele dagen og merke totalen ble 69, uten å ha noe veldig spes i netta. Merketall: Rødstrupe 6, munk 7, grønnfink 2, bokfink 8, bjørkefink 5, fuglekonge 16, gransanger 2, trekryper 1, smutte 14, grønnsisik 2, blåmeis 2, kjøttmeis 2 og sivspurv 1. 13 arter i merkeloggen i dag og 53 arter i obs-loggen.

Av observasjoner så ble det ny max rekord på fjellerke for Store Færder i dag, med 11 individer. Er sett 20 og 14 stk tidligere som max rekord, men det er Hoftøya. Ellers så har det vært fart på sjøen med 250 sule og 150 alke/lomvi og litt småtteri ellers. 23 spurvehauk, 1 fjellvåk, 1 dvergfalk, 1 tårnfalk og 1 ub kjerrhauk på trekk over øya, og 3 vintererle og noen bergirisk overflygende. Spilt blåstjert i hele dag, og fortsetter med det i dagene som kommer, bare å krysse fingrene 🙂

AHa, TLa og SEi