Hei,

Ut til høyre ser dere de beste ringmerkingsdagene for gjerdesmett noensinne ved stasjonen. I dag ringmerket vi 61, altså en fjerdeplass. Vi glapp bare fem så gullet glapp uansett.

Dagen startet med svak VSV vind og pluss 10. Forhåpningene var ikke alt for store, men 6 fugl i Kopenettet før det var lyst ga bud om bra fangst. Kan vel si med en gang at vi ble svette. Syv gjerdesmett i Fuglekonge på førsterunden ga en følelse av vi kanskje måtte stenge nett. Heldigvis ble det “kun” 43 fuglekonge så det gikk bra til slutt.

Vi ringmerket 197 fugler, beste dag i høst. Totalen i høst er nå 988. Arter: gjerdesmett 61, fuglekonge 43, bjørkefink 20, rødstrupe 16, kjøttmeis 12, blåmeis 10, trekryper 5, munk 5, jernspurv 5, bokfink 5, svarttrost 4, gransanger 4, måltrost 3, grønnsisik 2, grønnfink 1 og gulspurv 1.

Gjerdesmetten er allerede omtalt, men med 5 jernspurv i dag og 7 i går er vi allerede forbi antallet på 9 for hele høsten 2020. Vi merket 22 meiser og det føles i såre fingre. En gulspurv i Triple er faktisk første gulspurv ringmerket siden 2019 og vi har kun hatt 4 siden 2015.

En flott dag på øya med to godt fornøyde gutter som ser fram til en god natt søvn. Dagens fugl? Jeg la ut en afrikagreinkryper tidligere, men i dag husket jeg å ta bilde av trekryperen. Hele fem ringmerket – min dagens fugl.

Vennlig hilsen

Terje og Hans Erik

Dagens fugl!!!