Vedlegger først på oppfordring fra flere figuren som viser gjennomsnittlig trekkforløp for ulike arter ved SFOS i perioden 1970-1979. Datagrunnlaget er ringmerkede antall.
Her er figuren som viser gjennomsnittlig trekkforløp i perioden 2010-2019. Ved å skifte frem og tilbake mellom de to illustrasjonene, ser man trekkforskyvningen ganske tydelig.

Hei,

Det har vært noen meget vind- og regnfulle dager i det siste så første anledning til å reise ut til stasjonen for uken jeg hadde planlagt var idag kl. 16:00. Da hadde vinden løyet til SØ 5-6 m/s, og det var opphold. Veldig røff sjø på overfarten med store bølger fra nærmest alle kanter. Kjørte syd av Sandøya, og det var nok lurt. Alle nett ble satt opp rett etter ankomst. Da jeg var ferdig med siste nettplass, Trærne, var klokken 18:30, og det begynte å mørkne. Det ble litt overraskende hele 35 fugl fanget på veien tilbake til hytta. Nye 7 fugl – deriblant 4 gjerdesmett – ble fanget på sisterunden ca. 20:30. Dermed ble det 42 fugl merket idag på veldig få nettmetertimer (rødstrupe 9, munk 11, grønnfink 1, jernspurv 1, bjørkefink 8, bokfink 1, kjøttmeis 1, blåmeis 1, tornirisk 1, gransanger 1, gjerdesmett 4 og måltrost 3). Munk, bjørkefink og gjerdesmett var påfallende fete. Fire munk merket ca. en uke tidligere ble kontrollert, og alle hadde gått opp 2-3 gram. Flere øvrige kontroller av jernspurv, svarttrost, grønnfink og rødstruper viste alle vektøkning. Den milde høsten med mye bær og kanskje også insekter gjør tydeligvis godt. Nå satser jeg fremover mot helgen, så får vi se hva dagene bringer.

Vennlig hilsen Radi