Skikkelig gråvær 0700. Litt i tvil om jeg skulle åpne netta da det var så vått som om det hadde regnet hele natta. Østlig vind er ofte spennende, men noen få timer på slutten av natta var ikke nok. Godt med finkefugl i lufta, særlig bjørkefink med noen få tusen mot nord.

Litt redd for å åpne for mange nett, men etter 2 fugl på førsterunden åpnet jeg 10 nett. Totalt 39 fugl ringmerket fra 0700 til 1200: 22 fuglekonge, 5 rødstrupe, 3 sivspurv, 3 gransanger, 2 bjørkefink, 1 trekryper, 1 brunsisik og 1 jernspurv. Totalen for høsten er da oppe i 620 fugler ringmerket.

Jeg glemmer hvert år hvor eksotisk trekryper ser ut før jeg får den i hånden. På en litt bisarr måte minner den meg om en av de mest spennende fuglene vi fant på NOF Travel tur til Ghana, nemlig Spotted Creeper. På norsk heter den afrikagreinkryper. Forferdelig navn, men flott fugl. Legger ved et bilde av den flotte fuglen siden jeg dessverre ikke tok noe av trekryperen.

Overfarten i dag var langt bedre enn dagen før. Kun litt saltvann i den mørke hårmanken. Med været som er meldt kan det være at vi først får dekning på øya litt ut i neste uke.

Vennlig hilsen

Terje

afrikagreinkryper