Terje dro inn midt på dagen og undertegnede kom ut i 19-tiden. Terje hadde en trivelig dag med 35 ringmerkede fugler fordelt på 13 arter, deriblant en hissig flaggspett i øverste lomme i Trærne.

En runde rundt øyene på ettermiddagen gjorde det vanskelig å jakte vadere på grunn av bølger og svell. Særlig på de sydligste øyene. Noe var det allikevel å finne: 3 gluttsnipe, 3 steinvender, 15 myrsniper, 1 sandløper og 2 heilo. Heilo og gluttsnipe er begge overraskende nok nye høst arter, noe som sier noe om dekningen hittil i høst.

Dagens ringmerking: 1 flaggspett, 6 rødstrupe, 2 måltrost, 1 svarttrost, 2 rødstjert, 1 svarttrost, 10 munk, 1 hagesanger, 1 tornsanger, 5 løvsanger, 3 fuglekonge, 2 gråfluesnapper, 1 svarthvit fluesnapper og 1 grønnfink. Totalt 36 RM i dag. Høsten er da oppe i magre 277 og års totalen 3.298.

Nattravnlyd kjørt fra 2000 – 2200 uten resultat.

Vedlagt bilder av høstens første ringmerkede gråfluesnapper og en veldig sint flaggspett. Før Terje ble pensjonist hadde arbeidsgiver tenkt at det var viktig å verne kropp og lemmer så han ble utstyrt med kutt hansker. Etter noen litt mindre hyggelige spurvehauk opplevelser sist høst ble hanskene tatt med ut til øya. Kutthansker – Sint flaggspett nebb og klør – 5 – 0. For de som bruker høreapparat kan jeg anbefale å sette ned lyden før du tar ut «dyret» fra nettmaskene.

Vennlig hilsen

Halvard og Terje