Kom ut på trammen 0400 klar for å sette opp runden. Humøret ble ikke akkurat noe dårligere av å registrere at vinden var fra østlig retning og styrke 3, samt at det lå tunge, mørke skyer over øya og nordover. Dette er jo Færder vær som vi vil ha det ultimo mai, med litt nedfall av de varmekjære. Men humøret dabbet av etter flere nesten tomme runder og lite gøy, høydare var en gulsanger som sang ved doble kl 8 og hadde gått i nettet runden etter, da sang det samtidig en ved hytta.

Dagens 15 nye merkinger var hagesanger 1, gulsanger 1, løvsanger 10, gransanger 1 og møller 3 – totalt 2449 i år. Løvsanger utgjorde i dag 62,5% av totalen, så tendensen med avtagende løvsanger dominans vedvarer selv på en rolig dag.

Traska rundt på nord og på toppen, men juli følelsen dominerer i form av at det kun er hekkefugl artene man registrerer denne dagen.

Brukt noen timer med langkikkerten på trammen på jakt etter ringgås, men den uteble også i dag. Derimot 1 krykkje, 1 tyvjo, 50 sule og 18 smålom.

Fredrik dro inn i 12-tida.

Stig