Rødstrupe ser ut til å ha taklet vinteren bra dette året. Totalt antall merket per 1.mai er 339.

Hei,

Endelig en dag med litt svakere (4 m/s) morgenvind fra nord, og spredte skyer. Dog sol og nesten vindstille fra ca. klokken 11. Hyggelig med 48 fugl på førsterunden 05:45. Fortsatt en del rødstrupe, så de har nok greid seg rimelig godt i vinter. Løvsanger sang rundt på øya i dag, flere steinskvett og endelig kom makrellternene. Har kikket etter dem rundt nordodden hver formiddag, men først i dag var de der. Totalt 114 ringmerket, vingemålt, fettavlest og veid (rødstrupe 60, fuglekonge 22, gransanger 10, løvsanger 9, gjerdesmett 8, brunsisik 2 og måltrost 3). Totalt antall ringmerket er dermed 1020. Hadde forventet noen munk, så liten tvil om at vårtrekket er litt forsinket for flere arter i år.

Vennlig hilsen

Radi