Et par av brunsisik (Acanthis flammea cabaret) ringmerket kl. 08:00. Hannen en flott 3k+ med de strategiske mål (69 – 3 – 12,3), og hunnen en 2k med målene (74 – 2 – 11,7). Husker godt at vi bestemte de første cabaret-sisikene ved stasjonen i 1974-75.

Hei,

Denne Valborgsdagen 30.april begynte, som vanlig må man nå kunne si, med iskald nordlig vind styrke 9 m/s og klarvær. Svært lite fugl og kun 10 merket (linerle 2, brunsisik 3, rødstrupe 5). Valborgaften feires lite hos oss, men i større grad i vårt naboland Sverige med kveldsbål, familie, grillmat og sang. Både vårjevndøgn og Valborg utgjør et farvel til vinteren, og et velkommen til våren. Våren er også kurtisens periode så Valborg er også en tradisjonell dag for romantikk og giftemål. En liten følelse av dette i den bitekalde nordavinden gav to brunsisik i Plassen-nettet klokken 07:30. En hann og hunn av denne arten med en kun en halv meter mellom seg i nettet er stort sett et par. De ble ringmerket, målt og sluppet sammen på trammen. Etter noen kvitringer søkte de raskt sammen og fløy som et ekte valborgspar over fjellet mot Bushen og Speidersletta. Det aktuelle brunsisik-paret er vist i det vedlagt bildet, og de får sikkert en fin og hektisk sommer. Tok midt på dagen båten en tur rundt Knappen, Langøya og Hoftøya. Dette gav 84 steinkobbe til sammen på knappeskjæret og hoftøyaskjæret, ca. 40 toppskarv (ungfugler og enkelte ad) på Langøyaskjæret, ca. 300 ærfugl og 16 teist.  Hard sydvest i kveld og fortsatt klarvær.

Vennlig hilsen

Radi