Nok en morgen med en del nordavind. Surt og kaldt og lite fugl. Morgenen startet overraskende nok overskyet, men det hjalp ikke på tilførsel av fugl. Knapt noe visuelt trekk av spurvefugler å se. Været skiftet hele dagen mellom sol, skyet, sol og skyet. Vinden nådde aldri de 10 m/s som var lovet, denne formiddagen noe som hjalp på humøret. Noen godbiter over og langs øya i løpet av dagen. En islom med en smålom på slep passerte mot nord på formiddagen. Midt på dagen kom to flotte traner fra Østfold og dro videre mot Tjøme-landet. Bilde vedlagt – tatt fra trammen med Canon kompaktkamera.

En av dagens viktigste gjøremål var å få i gang vannsystemet vårt. Etter 100 samtaler med Ragnar fikk vi det endelig til. Legger ved et “ungdomsbilde” av politikonstabel Ragnar Syvertsen fra 1969. Mens vi sleit som mest med vannpumper og alt som hører til, måtte vi gå en nettrunde. Jeg tok den og da kom en flott hunnfarget myrhauk rett over hode mitt mens jeg stod i “Fuglekonge”. Ringte til Vidar i håp om han så den, men nei. En time senere skilte vi lag ved Trærne og da skremte jeg opp myrhauken i Svingen. Den dro mot hytta med kråker, ravn og måker etter seg. Ringte Vidar på nytt. Fikk ikke sett den. To timer senere satt vi på trammen og da kom den over en gang til og da fikk jeg tommel opp fra Vidar. Kanskje han hadde begynt å tro at jeg bløffa?

Ringmerking i dag ga ikke mye ny fugler, men allikevel merket vi 15 fugl – en mer enn i går. Rødstrupe 6, grønnfink 3, fuglekonge 2, svarttrost 1, bjørkefink 1, linerle 1 (bilde) og tornirisk 1 (bilde).

I morgen drar jeg hjem og ungdommen kommer ut for å holde Vidar med selskap.

Politikonstabel Syvertsen med fossekall.

Hilsen Terje og Vidar