Kom ut til stasjonen onsdag 7.april kl. 17:30. Mye å bære opp til hytta; diesel, sekker med ved, nyvasket gulvteppe til stua, bensin med mer. Tydeligvis litt brå stasjonsavgang fra forrige gruppe, men det gikk seg greit til. Våknet i dag torsdag 8.april til klarvær og frisk, kald nordlig vind. Nettene ferdig satt opp 07 – hele standardrunden, men veldig lite fugl. Totalt 8 merket (måltrost 1, svarttrost 2, fuglekonge 3, bokfink 1 og gjerdesmett 1), og totalen er dermed 458. Vinden dreiet på syd ca. kl. 13, og økte raskt til 10-12 m/s før spredte regnbyger slo inn fra kl. 17. Alle nett sperret 16:00. Det meldes om full storm (24 m/s) fra syd i natt. Båten er lagt innerst i båtbukta, og sikret med en rekke fortøyningspunkter. Vinden rister en del i hytta allerede – solcellepanelene (?) – selv om det nå bare er syd kuling. Ingen spesielle observasjoner, men tornirisk, linerle og sivspurv var for meg nye vår-arter. Avsluttet dagen med å skrive ut ringmerkingsskjemaer, sette på hullforsterkere (n=148) og ajourføre daglig ringmerkingsprogrammene.

Vennlig hilsen

HE