En ny dag som begynte og sluttet med kald vind fra nordvest. Styrken var 2-3 m/s på morgenkvisten og 5 m/s på kvelden. En rimelig varm dag likevel med en del sol. Første natt uten kuldegrader med minimum på +1°C og maks i skyggen i løpet av dagen +9°C. Tilbrakte det meste av dagen ute rundt på øya og besøkte blant annet Myra, Nordodden (1 sandlo), Båndkorsdalen og Toppen. Noen få bokfink og bjørkefink var nyankomne trekkfugler sammen med et par trekrypere. Speidet mye etter våk, men kun to musvåk ble observert – mellom Færder og Hoftøya. Talte ærfugl fra toppen og kom til ca. 450. Veldig lite fugl i buskene. Gjerdesmetten synger fra sin vante plass, men ellers lite. Nettene åpne fra 06:00 – 15:00. Totalt 7 merket, hvorav: 1 trekryper, 3 kjøttmeis og 3 blåmeis. Fangsten er med andre ord så og si bare hekkefugl. Kontrollerte et par ringmerkede grønnfink. Det er tomt for frø på stasjonen og foringsplassen, men finhakket Hortens-brød falt i smak hos både svarttrostene og meisene. Det meldes om vindøkning til liten kuling fra SV i morgen ettermiddag, og stiv kuling på onsdag. Ser også ut til å bli sterk vind på torsdag og fredag. Får se nærmere på meldingene i morgen, og drar eventuelt inn før kulingen kommer. Den nye nettplassen DF-vest er nå ferdig ryddet, det samme er Triple og Plassen. Har ryddet rundt hytta herunder laget ny plass til søplebøtta – slik at den ikke opptar «fotoplassen», tatt opp og lagt på plass steinplatene foran trappen opp til FK med mer.

Vennlig hilsen

HE