Det var klarvær og -1,5 °C klokken 06:00, like før soloppgang, og makstemperaturen i skyggen i løpet av dagen var kun 4 grader mot 10,5 grader i går. Vinden startet med NØ ca. 6m/s, så det var virkelig kaldt på morgenkvisten. Utover dagen løyet vinden til 2-3 m/s og skiftet til ren SØ. Senere gikk den over til SV og ca. 5 m/s. Værtypen med kalde polare lavtrykk mellom Grønland og Island varte gjennom hele februar, og er virkelig fortsatt til stede. De kalde polarvindene slår nå ned over hele England og resten Vest-Europa slik at trekket i stor grad må ha stanset opp. Den polare forvåren er virkelig over oss, og den kan nok vare en god stund til. Nettene FK, DF-øst og DF-vest var aktive fra soloppgang til kl. 15.00. Det gav bare 3 fugl – 1 stjertmeis og 2 blåmeis. Stjertmeis er alltid trivelig å ringmerke. Jeg ventet og lyttet ved nettet, men artsfrender var ikke i nærheten. Ifølge Terje har det vært veldig lite stjertmeis å se i Vestfold i vinter. Stjertmeisens fettverdi var en klar null, så den har nok hatt en slitsom vinter. Blåmeisene var begge 2k, dvs. klekket i fjor sommer. I kontrast til stjertmeisen, var deres fettverdier respektive 3,5 og 4. De var altså maksimalt fete, og har nok nytt godt av frø-foringen i vinter. Det var veldig lite fugl på øya, så innimellom merkingen ble dagen ble brukt til utearbeid med rydding av nettgater. Observasjoner omfattet en enslig overflygende snøspurv, og rundt kl. 14 en liten gruppe kortnebbgjess – årets første.

Vennlig hilsen

HE