Årets første innlegg i dagboken, men ikke det siste.

Vi har hatt store problem med kraftpakka i vinter. Den strenge kulda i vinter har ført til at batteriene har gått i dvale. I dag dro Magne Bentzen, Hans Erik og Terje ut for å forsøke å fikse problemene. Dette er vel de tre mest kompetente personene kan oppdrive for å løse problemet??? Vi skulle også forsøke å kople til Wallasen (dieselovnen vår). Nå 19:25 er det 23C i stua og vi har lys over alt. Altså en stor suksess.

Vi kom ut på øya 13:00 og startet med å varme opp batteriene. Lang historie vi kan ta senere. Mens vi holdt på dette arbeidet oppdaget undertegnede en lite spurvefugl borte ved benken/grillen. Ikke uventet var det en hunn av svartstrupe. Nytt hyttekryss og min første på øya. To minutter senere kom en ung fjellvåk sirklende over oss. Den ville ønske oss velkommen.

En tur til Hoftøya ga 5 gravand, 1 sanglerke, 1 sandlo, 2 lomvi, 1 hønsehauk og mye skjærpiplerke. Blant disse en fantastisk fugl med nesten hvitt hode. Dessverre ikke kamera med. Tilbake på Store Færder kom plutselig også en av skjærene flyene over stasjonen. Alt i alt en fantastisk dag med godt vær, flotte fugler og helt utrolig selskap. Gleder meg til morgendagen. Vennlig hilsen Terje