Morten og jeg bråbestemte oss i løpet av helga for å ta et par dager på Store Færder. Mandag morgen var det tåke i Sandøsund og Store Færder dukket opp litt etter at vi passerte Sandøya. På vei ut hadde vi et par haveller og en lomvi. Vel ute på øya fikk vi opp de fleste netta og fikk litt varme i stua. Kun 5 fugler ble ringmerket – 3 grønnfink, 1 svarttrost og 1 rødstrupe. Rødstrupa fikk tagg på ryggen og ble kontrollert to ganger senere på dagen med taggen intakt. Vi kontrollerte også ganske mange blåmeis, grønnfink og rødstrupe. Hele 8 blåmeis ble kontrollert, den eldste ringmerket av Tore Gunnarsen tidlig i august. Ringmerkingen er nå oppe i 5.115 for året og 2.989 for høsten. Vi må vel klare 3.000 i høst??

Av observasjoner ble det få fugler, men med god kvalitet. Det var lite fugl på øya og en runde på nord og det vi så rundt stasjonen ga ikke mer enn 1 gjerdesmett, 1 fuglekonge, en håndfull rødstruper og et par svarttrost i buskene. En tur opp på høyden hvor vindmølla på øst stod klokken 1100, ga en ung kongeørn som kom inn fra sjøen og skremte opp en fjellvåk på Speidersletta samt ei enslig ringdue som fløy også ut fra Trærne. Dagens virkelige godbit kom fra vest ved 1200-tiden. En fantastisk voksen steppehauk hann kom inn rett syd for stasjonen, dro sakte mot øst før den svingte mot syd igjen. Mortens første i Norge!! I tillegg hadde vi 2 hønsehauk, ei sangsvane ute i fjorden på vei nordover, 1 alkekonge, 1 lomvi og 1 alke mot sør, to flokker på rundt 40 sidensvans og to nydelige polarsisik sammen med gråsisiker på Speidersletta. En nokså bra dag godt ut i november. Terje og Morten