Vi var forventningsfulle da vi la oss søndag kveld, men 0010 mistet jeg leselyset. Vi var tomme for strøm!!!! Dette medførte mye stress og mas mandag formiddag for å redde batteriene med mer. En meget lang historie hvor jeg tilbragte mye av formiddagen i telefon med Magne Bentzen for å løse problemet og unngå skade på anlegget. Klokken 1158 kunne jeg restarte inverteren og vi fikk endelig kokt kaffe. Tuuuuuuuuusen takk til Magne som hjalp oss mellom ulike møter.

Dette medførte at vi ikke åpnet full runde. Vi åpnet til og med plassen da det fremstod som viktigere å fikse det elektriske anlegget. Allikevel hadde vi en kjempefin dag i siste halvdel av oktober med 59 fugler ringmerket av 14 ulike arter. Fuglekonge var så vidt inne på topp tre lista med “kun” 8 fugler ringmerket. Hele lista: 15 grønnfink (de elsker den nye foringsautomaten), 13 blåmeis (nå oppe i 223 ringmerket i år, det nest beste år noensinne – 296 fugler ringmerket i 2012), 8 fuglekonge, 7 gjerdesmett, 3 rødstrupe, 3 grønnsisik, 2 rødvingetrost, 2 måltrost, 1 svarttrost, 1 trekryper, 1 brunsisik, 1 jernspurv, 1 spurvehauk og 1 ung hann rødtoppfuglekonge. Den siste er vår femte i år!!!! Så godt som alle fuglene var i svært god kondisjon til tross for kun 1 plussgrad 0730 om morgenen.

Av observasjoner var det ikke alt for mye, men det var tydelig at det var mat i sjøen. Minst 10 alke, 10 lomvi, 1 lunde, godt med måker, masse skarv av begge arter, småflokker med ærfugl, mer enn 10 niser, flere steinkobber og en havert viser en aktivitet i fjorden som har nesten totalt fraværende til nå i oktober. Ei ung krykkje trakk også ut fjorden. Om morgenen var det litt finkefugl i lufta og midt på dagen kom det inn en “flokk” med 4 sidensvans. De første i høst. Ei svær ung hønsehaukdame uroet kråkene på morgenen.

Stasjonsskiltet som ble tatt ned i våres ble satt opp igjen. Godt fornøyde med dagens innsats forlot vi øya 1600. Terje A og Morten B.

Rødtoppfuglekong ung hann