Opp 0700 og temperaturen var +5 grader. Kun 4 m/s fra nord. Værmeldingen var bra og det var også trekket. Heldigvis diskuterte vi allerede kvelden før at vi skulle sette opp kun til og med Doble Fuglekonge og se om vi kunne holde unna. Selv om vi “kun” ringmerket 144 fugl var dette meget fornuftig. Morten ringmerket og jeg sprang runder om morgenen. Det kom flokker med fuglekonge som passerte mot nord i høy hastighet. Heldigvis gikk de høyt så kun et fåtall ramlet i netta. Klarværet gjorde også sitt til at ringmerkingstallet ble lavt.

Ringmerking: 60 fuglekonge, 41 gjerdesmett, 27 rødstrupe, 5 blåmeis, 2 grønnsisik, 2 brunsisik, 2 trekryper, 2 grønnfink, 2 kjøttmeis og 1 jernspurv. Totalt 144 fugler som gir 2.448 i høst og 4.574 hittil i år. På tampen rakk vi også å tagge 3 rødstruper. Prøver flere i morgen.

Av observasjoner hadde vi en utrolig flott 1k havørn rett over hodene våre midt på dagen. En flott fjellvåk seig over mot nord seint på kvelden. Ei sjelden skogdue ble også sett ved to anledninger.

Vi dro en kort tur til Hoftøya hvor vi fant 200 grønnfink, 4 bergirisk, masse gjerdesmett og ei lappiplerke. Et seint besøk på Speidersletta ga også masse gjerdesmett og mye annen fugl.

Terje A for Terje og Morten