Været sist helg var preget av vind og kraftig nedbør så jeg fikk først kjørt ut Vidar GH og Morten B i morges. Vi var ute på øya omtrent 0800 og det var veldig vått i vegetasjonen. Ved ankomst hang det en fjellvåk over Speidersletta. Ellers var det veldig lite fugl å se ved ankomst. Dette skulle straks endre seg. Vi startet med å sette opp Kopa og Ø-V og første fuglekonge gikk i før nettet var oppe. En indikasjon på en god dag. Skal ikke lage en alt for lang historie av det, men til tross for SV-6 om morgenen og klarvær fra midt på dagen ble det ny årsrekord med 316 ringmerkede fugler. Det gir 1.689 hittil i høst og 3.869 til nå i 2020. Ringmerking i dag: 115 rødstrupe, 71 blåmeis, 45 fuglekonge, 41 gjerdesmett, 12 munk, 10 gransanger, 8 grønnsisik, 3 grønnfink, 3 sivspurv, 2 jernspurv, 2 brunsisik, 1 spurvehauk, 1 svarttrost, 1 måltrost og 1 kjøttmeis.

Kanonbra med 115 rødstrupe og 71 blåmeis må vel være nær stasjonsrekord i antall og smerte i såre fingre. Jeg returnerte i alle fall til land med blodige fingre. De fleste fuglene var i meget god kondisjon så de har ikke vært ute i griseværet i helgen. Inntil jeg forlot øya 1600 var det nesten ingen kontroller av fugler merket tidligere på dagen.

Dessverre ble det ikke mye tid til observasjoner, men det passerte bra med heipiplerke, grønnsisik, bokfink og de første trostene begynte å bevege på seg. Dagens høydare var vel en lappspurv trekkende over Trærne lydytrende. Dessverre fikk bare Terje A oppleve det. Jeg ble litt varm i hjerte når jeg hørte trekklyden som var så mye mer vanlig for 30-40 år siden.

Resten av uka ser spennende ut. Inne mellom regnbygene og østavinden kan nesten hva som helst dukke opp.

Terje A (for Morten og Vidar)