I dag var det Anders-elektriker, hardtarbeidende Magne-B med masse gode ideer og Morten B. og Terje A. som håndlangere og litt ringmerkere. Vi forlot Sandøsund litt over 0900 i øst 10-11 m/s. Det ble en fuktig overfart ikke minst for sjåføren. Litt redd for svell i havna, men der var det havbleike så fort vi rundet brottskjæret. Håndverkere har jævla mye utstyr og “noen” måtte bære mesteparten. Phu.

Over øya hang det 4 spurvehauk og en tårnfalk ved ankomst. Vel framme satt vi opp 6 nett Kope, Ø-V, Fuglekonge og Doble. Netta ble tatt ned 1500 og det blåste 8-12 m/s fra Ø-NØ hele dagen. Det var utrolig stille i bushen, vi håpte på i allefall tosifrede ringmerkede fugler. Vi ble ikke skuffa.

Totalen ble jo ikke all verden, men Doble imponerte nok en gang. På første runden etter netta var satt opp, hang det 15 fugler her. Av disse var det 6 grønnsisik. For to dager siden fanget jeg 6 grønnsisik i samme nett på første runde. Det ble totalt ringmerket 40 fugler som gir en høsttotal på 1323 og en årstotal på 3480. Ringmerket: 12 grønnsisik, 9 munk, 5 blåmeis, 4 fuglekonge, 3 rødstrupe, 3 kjøttmeis, 1 trekryper, 1 gjerdesmett, 1 måltrost og 1 gransanger.

I tillegg til ringmerkingen ble det gjort mye godt praktisk arbeid. Flere nye stikk-kontakter på labben, strøm til gamlehytta som kan brukes til arbeid i havna og flere gjøremål rundt Wallas ovnen.

Retur til SS ble langt mer behagelig da vinden snudde litt på NØ, men sjåføren ble på nytt våtest. Nok en nydelig dag på Oslofjordens vakreste øy.

Terje A.