I dag skule jeg egentlig ha ligget på stasjonen siden i går, men det ble spådd regn langt ut på dagen så jeg dro i stedet ut i dag morges. I nokså kraftig regnvær forlot jeg Sandøsund 0730. Regnet tiltok på overfarten så jeg så for meg noen timer inne og retur. Jeg hadde med en sekk ved og bilstereoen til kassa mellom doble og triple som Magne hadde reparert. Da jeg gikk fra havna og opp til hytta levde vegetasjonen. Det var rødstruper, fuglekonger og gransangere over alt. Det minnet litt om 10. mai 2019 da vi fanget 383 fugler med få nett oppe. Litt etter ankomst stilnet regnet og jeg satt opp Kopenettet og øst-vest. Mens jeg åpnet kopenettet fløy det i en gransanger og to fuglekonge før nettet var oppe. Jeg gikk for å hente lyd for å lokke på gulbrynsanger og på 3-4 minutter satt det nye 5 fugler i Kopenettet. Fra 09 til 11 hadde jeg kun oppe de to nettene og fanget 60 fugl. Jeg tok en sjanse og åpnet Fuglekonge og Doble Fuglekonge rett før 11. På første “runde” hang det 25 fugler i Doble, som ble stengt med en gang. Av de 25 var det 8 blåmeis som alle var fly forbanna. Er fremdeles øm enkelte steder. Med de resterende nettene ble det totalt ringmerket 154 fugler selv om sola slo igjennom ved 13-tiden. Ringmerket: 45 fuglekonge, 39 rødstrupe, 30 gransanger, 12 blåmeis, 12 grønnsisik, 6 gjerdesmett, 6 munk, 2 kjøttmeis, 1 sein løvsanger og kun 1 grønnfink. Totalen for annet halvår er da oppe i 1.283.

Naturlig nok ble det lite tid til å tråkke rundt på øya. Jeg spilte blåstjert og gulbrynsanger ved hytta. Gulbrynsangeren kom ble sett og hørt flere ganger, men i nettet ville den ikke. Senere på dagen hørte jeg en gulbrynsanger mellom Fuglekonge og Doble, men det kan godt ha vært den samme fuglen. En halvtimes tid før avreise dukket det opp en 1k dvergfluesnapper som jaktet insekter sammen med gransangere i passasjen opp til dassen. På grunn av regnværet lå kamera i bilen på land. Veldig synd for snappern var langt mer fotovennlig enn gulbrynsangeren. En spettmeis fløy over og var vokal fra oversiden, og skjæra fløy over 4-5 ganger. Jeg så aldri mer enn ei skjære.

Før avreise gikk jeg en tur til Speidersletta og tilbake den gamle nettrunden. På Speidersletta kokte det med fugl, gransangere, rødstruper, gjerdesmetter med mer. Jeg skremte opp en merkelig rødstjert flere ganger. Fuglen hadde en merkelig skifergrå farge hel annerledes enn voksen hann. Med tanke på alt annet som har kommet østfra de siste dagene er det nærliggende å tenke seg en østlig underart. Skal gjøre et dypdykk for å se om jeg finner noe som ligner. Uansett var det en flott dag. Det er meldt mye østavær kommende uke så alt kan skje.

Terje A.