Ung dvergfalk hann på bordet etter ringmerking. Lurte litt på hva som akkurat hadde skjedd før den fløy bort på fjellet.
Steinvender og polarsnipe på Knappskjæret i går.

Fikk ikke lagt inn bildene på øya i går så de kommer i dag. Første bilde viser en ung dvergfalk hann på bordet på trammen. Etter ringmerking satt jeg den ned på bordet for å prøve å få bilde når den fløy avsted. I stedet satt den bare og så mot meg. Etter kort tid fløy den bort på fjellet hvor den satte et minutt.

Så til dagen i dag. Opp 0530 med ØSØ 5 m/s og klarvær, ikke akkurat drømmeforhold. Netta oppe litt over 0600 og Magne hadde gjort klar kaffe. Kjempegod start. Ni fugl på førsterunden og 17 på andre. Etter det ble det bokstavelig talt dødt. En fugl på 3dje runden og det samme på fjerde. Til slutt ble det 39 fugl ringmerket, ganske bra med vind og vær tatt i betraktning. Ringmerket: 25 munk, 6 rødstrupe, 3 gjerdesmett, 2 hagesanger, 1 rødstjert, 1 brunsisik og 1 grønnfink. Da har vi ringmerket 865 fugler i andre halvår 2020. Med vårens 2.180 er vi nå oppe i 3.045 ringmerket hittil i år. Verdt å nevne er at vi har ringmerket 173 munk de siste 10 dagene. Høsttotalen er oppe i 182 og årstotalen 264.

Av observasjoner var det egentlig ingenting å melde i dag, men en nattravn jaktet insekter utenfor hytta i går kveld etter at jeg hadde skrevet dagboka.

Magne har jobbet med ulike oppgaver hele dagen og fortsetter i morgen fram mot lunsjtider.

Terje A.