Nok en dag med sol, og selv om nordavinden var frisk på morgenen så løyet den utover dagen. Delte dagen i to med ringmerking fram til kl. 13 og båttur etter at solsteiken tømte netta.

Sto opp veldig tidlig for å se om nattravntrekket i går hadde en fortsettelse og ble belønnet med to nye nattravner på førsterunden. Fuglekonge dominerte som merkeart og en del linerler og låvesvaler trakk nordover over øya.

En tur rundt øyene ga fortsatt bra med vadere, men mange av polarsnipene var forsvunnet. Et hyggelig tilskudd på vader-lista var tundrasnipe, en art som ikke er så altfor ofte å se her på øya. Hadde også en ringgås som kom sammen med en flokk på 12 hvitkinngjess og trakk videre vestover.

Dagens ringmerking: fuglekonge 18, rødstrupe 9, munk 7, løvsanger 2, nattravn 2, rødstjert 1 og møller 1 – totalt 40 fugl og til sammen 694 så langt i høst.

I morgen ettermiddag tar Terje over, men jeg værmeldingen er ganske lovende og forbereder meg på en hektisk dag.

Halvard