Igjen ble det dessverre en meget solrik, varm og nesten vindstille dag. Dermed veldig lite fugl med kun 15 merket som i går. Svarthvit fluesnapper 1 og rørsanger 1 var nye arter for høsten. Håper virkelig det dukker opp flere svarthvite utover i august. Tallmaterialet til fuglestasjonene på Store Færder, Jomfruland og Mølen viser alle en stor nedgang (80-90 %) for denne arten siden 1970-tallet. En svak oppgang siden 2008 endrer ikke dette dystre bildet. Øvrige merkearter var: løvsanger 7, møller 2, grå fluesnapper 2 (den ene ad. og den andre i pullusdrakt!), grønnfink 1 (første fanget i løpet av uken) og bjørkefink 1. Ingen spesielle fugleobservasjoner til tross for pressetur både til fyret på nord-odden og på toppen. Hyggelig ettermiddagsbesøk av barnefamilie fra Hvasser. De syntes hytta var fin, og det vi frembringer av data interessant. Tok årets første sjøbad i båtbukta, og målte vanntemperaturen til 22 grader. Så forresten da mange ribbemaneter (egen dyrerekke) av arten Mnemiopsis leydi (1-10 cm store), dvs. nordamerikansk loberibbemanet eller såkalt «dreperribbemanet/ monsterribbemanet». Første observasjon av denne invasjonsarten i Norge var i 2005, og de kommer årlig i varierende antall med den baltiske strømmen fra Østersjøen. Begge nøt vi i fellesskap det varme vannet, monster til tross. Først nå i kveld har det skyet til med noen spredte regndråper. Hadde det bare vært dette været kl. 05:00. MC tapte for nakka, så vi håper da begge på en bedre dag i morgen.

Vennlig hilsen HE