Dagen startet 05.00 med en kopp kaffe og tur ut for å lese av termometeret på trammen. Det viste overraskende hele 20 grader! Noe av årsaken var kanskje et lavt skydekke og en frisk, varm vind fra nordøst. Standard-runden med nett var åpen til 15:00, men kun 12 fugl merket. Blant disse en flott bøksanger, en ung gulsanger og en gammel grå fluesnapper. Alle ble utførlig dokumentert til fotoprosjektet. Totalt 8 løvsanger ble merket, og av disse var 3 adulte og i så aktiv vingemyting at flygeevnen må ha vært sterkt redusert. På en tur tilbake mot hytta fra Speidersletta kom plutselig en fossekall flygende forbi da jeg passerte toppen. Dette minte veldig om en tilsvarende abrupt observasjon av en fossekall som strøk forbi hytteveggen 2.juni 1974 kl. 04:00. Den ble forøvrig fanget på førsterunden av Jan. Etter fossekall-observasjonen gikk jeg til Trærne for å ta nettrunden, og der i ospene var det en spettmeis. Dermed to veldig uvanlige Færder-arter på samme dag. Vinden løyet utover dagen, og litt sol kom frem på ettermiddagen. I morgen meldes det dessverre om sol og varmebølge. Heldigvis vant Magnus sjakk-matchen mot Ding. Dermed satser jeg på d4 åpning i morgen tidlig, og flere overraskelser.

Vennlig hilsen HE