Nok en dag med klar himmel og sol, men vinden var mer fra nordlig kant med 5-6 fra morgenen av. Den dreide sørvest tidlig ettermiddag og økte til 8-9. Vi hadde nettene fangstklare fra kl. 05. Denne morgenen spilte vi løvsanger og hagesanger ved “dobble fuglekonge” med den lille spilleren. Det var nok ikke mer fugl i “bushen” enn dagen før, men effekten på løvsangerfangsten var helt klar.

Det kan tyde på at flaggspetten vil røre litt mer på seg denne høsten, siden det hang en ungfugl i nettet på førsterunden. Likeledes fikk vi høstens første bjørkefink, og spesielt morsomt med en 2K+ gulsanger i tillegg. Når vi først snakker om eldre fugler er det verdt å nevne at av 20 løvsangere var hele 6 stykker 2K+, og i tildelt sterk myting. Det utgjør 30 % eldre fugler. Totalt endte vi opp i 30 fugl ringmerket frem til kl. 12 da nettene ble sperret. Listen ble som følger: 1 flaggspett, 20 løvsanger, 1 gulsanger, 1 hagesanger, 4 møller, 1 bjørkefink, 1 grønnfink og 1 brunsisik. Dermed er vi oppe i 70 fugl for august. Værmeldingen for morgendagen er kuling og regn det meste av dagen, slik at noe ringmerking synes ikke aktuelt.

Det ble en handletur inn til Tjømelandet tidlig ettermiddag. Dagen ble avsluttet med grillet sørlandsørret og Store Færders bjørnebær med is og melis til dessert matchet med noe godt i glasset. Kan man ha det noe bedre?

Jan