Endelig tilbake på øya etter ett år. Vi ankom sent lørdag da Terje Kristiansen kjørte oss ut fra Krukehavn fordi Tore hadde trøbbel med start på Færderbåten. Terje hadde med nytt batteri og bensintank til båten. Dette ble prøvd ut på dagen. Da ble det umiddelbart start på båten, og alt ser ut til å fungere helt normalt igjen.

Været var ikke helt det beste fra morgenen av med litt småregn og SE 9-10. Etterhvert ble det lettere, og vi kunne begynne å sette opp standard nettrunde frem til “trærne”. Heldigvis hadde Tore ryddet de fleste av nettplassene dagene i forkant. Dermed var den egentlige høstsesongen for ringmerkingen startet. Arbeidet med oppsettingen var ferdig ved 15-tiden. Da ble også alle nett sperret og alt var klart for oppstart neste morgen. Dessverre hadde vi ikke fått i orden avspilling av sang ved noen av nettplassene, men dette håper vi å få til så snart som mulig.

Av observasjoner gjorde vandrefalken mest inntrykk da gamlehannen etterfulgt av en skrikende, ung hunn passerte forbi hytta. Nevnes må også en familie på 4 ravn , samt at blåmeisen må ha hekket og fått frem ett kull unger i år også. Ellers er det mye bjørnebær i år. Noen bær er allerede modne, noe som mølleren er svært fornøyd med.

Dagens ringmerking resulterte i 16 fugler totalt med disse tallene: 3 blåmeis, 1 løvsanger, 4 møller, 1 rødstrupe, 1 nattergal, 5 svarttrost og 1 måltrost.

Jan