Klar himmel og full sol fra morgenen av med vestlig bris som dreide sørvestlig og økte til liten kuling senere på dagen. Nettene var ferdig åpnet til fangst fra kl.05.00. Dette gjorde at fangsteffektiviteten ikke var den beste. Likevel må vi si oss fornøyd med 24 fugl ringmerket til kl. 12, da nettene ble sperret for dagen. Løvsanger dominerte, men av 5 rødstruper var hele 4 gamle fugler. Begge nattergalene var også 2 K+. Tornskaten var høstens første. Listen ble som følger: 1 tornskate, 1 blåmeis, 11 løvsanger, 2 hagesanger, 1 møller, 5 rødstrupe, 2 nattergal og 1 måltrost.

Ingen spesielle observasjoner, men en flokk på 16 kaklende grågås over hytta, samt 3 vandrefalk sammen på jakt etter noe spiselig kan nevnes. Høstens første gjøk ble sett sittende på en stein ut på dagen. Ved 7-tiden om morgenen kunne vi telle hele 67 steinkobber på knappeskjæret. I morgen satser vi på sang av løvsanger og hagesanger ved “Dobble fuglekonge” fra morgenen av.

Jan