Skulle dratt ut søndag, men bøtter med nedbør gjorde at vi ventet til mandag. Fikk da med meg Leeds overkjøring av Derby på søndag. Herlig. Mandag dro HEK og jeg til Hoftøya og gledelig nok var det bra med makrellterner, 25 gamle og minst 5 unge. Mer enn 100 sildemåke også og mange unger som ikke var flygedyktige. Vi fargemerket 8 sildemåke tidlig i måneden, men her er det tydelig at mangehar gjemt seg godt. Eller 7 kanadagås, 16 hvitkinngås, 3 krikkand, 3 sandlo, 3 rødstilk og 1 strandsnipe også på Hoftøya. Vel tilbake på stasjonen fikk vi en ettermiddag med 3 tårnfalk, 3 vandrefalk og 1 nydelig voksen vepsevåk over plattingen. I dag tirsdag har det vært mer dugnad og regnbyger. Eneste verdt å melde er 4 polarsniper i sommerdrakt ut fjorden ikke alt for langt vekk. Ingen forsøk på fangst. Vidar Kristiansen (leder for Jomfruland Fuglestasjon) ble hentet 1100 og monterte mottageren for radiotelemetri som nå er oppe og går. Vi fikk også 10 nye tagger som skal brukes i løpet av høsten. Vi får trolig ytterligere 5 tagger. I kveld en nydelig krabbe middag. Finnes det noe bedre. To teiner rett sørøst for hyttebukta ga 15 krabber på ei natt. Flere med mye god skjellmat.

Terje og Edel holder fortet et par dager til.