Dagen startet med sol, svakt nordlig drag og ca 10 grader. Syngende gulsanger på mårran varmet. På sjøen hastet noe sule,hest,svartand og alkefugl ut fjorden etter kulingen i går kveld. 2 lunde mest spennende blant disse.

Det ble noen fattige nettrunder som ventet, men det hang en acro i det minst produktive nettet bak hytta på formiddagen. Runden før ble dagens eneste gulsanger hentet herfra. Mistenkte acroen til busksanger, men litt vrient med årets første acro i hånd. På labben var ikke fargene lette å tolke heller. Tok noen mål, dro av noen bilder og slapp fuglen som smatt ned i bushen v foringa. Tenkte jeg skulle ta meg tid til å sjekke bildene etter hvert for sikker id. Neste runde var kjapp med 2 fugl, og ved retur hytta sang jaggu busksangeren ved foringa. Sang sporadisk hele dagen.

Lite å melde ellers. Svalestjert og tistelsommerfugl på toppen av øya. Drar seg til med insekter nå etter en treg mai i så måte. God temp midt på dagen.

Ringmerket 21 fugl i dag. Drøy dobling fra i går. 2023 fugl rm så langt i år.
Fredrik

Busksanger