Og der kom livet jeg har venta på! Etter en natt med heftig regn og vind opp i sterk kuling fra sør, løya det kjapt fram til netta ble satt opp fra kl. 04. Veldig rolig til å begynne med, men snart begynte det å livne til med syngende gulsangere og hagesangere. Sånt blir man jo optimist av, og ganske riktig; på den tredje runden var det godt med fugl i netta- bl.a rør -og myrsanger. Gråsnappere begynte å sprette fram overalt, og den har ikke blitt sett her før i år! Hele 20 ind. ble merket i løpet av dagen. Gråværet fortsatte utover dagen og bidro nok til et jevnt sig av fugl i netta fram mot ettermiddagen. Sperra kl. 20 da vi ble lovet en ny omgang med regn og kuling til natta.

Dagens merking: 1 gjøk, 1 tornskate, 17 løvsanger, 4 gransanger, 11 gulsanger, 1 rørsanger, 1 myrsanger, 1 munk, 16 hagesanger, 3 tornsanger, 13 møller, 2 rødstrupe, 1 nattergal, 20 gråsnapper, 1 svarthvit, 2 rødstjert, 1 svarttrost, 1 trepip og 1 grønnfink. Til sammen 98 fugl, noe vi er svært godt fornøyd med! Moro.

Ellers kan nevnes 2 rastende hanner nattravn (hhv. mellom FK og Doble samt ved SS), 3 havhest, 1 tyvjo, 2 gjøk og ytterligere en rørsanger som sang i Sumpa. En ordentelig god-dag på øya.

Thomas