Petter og Anita reiste inn i dag for å ta seg av litt nødvendig administrasjon, mens jeg (HEK) reiste ut igjen for å holde bemanningen gående sammen med Vidar GH. I tillegg hadde den nye Wallas-ovnen slått seg vrang og trengte ettersyn. Feilen viste seg å være litt mer omfattende enn forutsett så dieselpumpen i ovnen måtte, i samråd med tekniker fra Sunwind, tas ut for å bli erstattet med en ny. Dette dekkes i sin helhet på garantien. Ute-temperaturen er imidlertid nå såpass høy på dagtid at hytta holder seg rimelig god og varm uten ovner på. Dessverre var stasjons-datamaskinen så restrukturert at det ikke var mulig å logge seg inn på dagboken, så derfor denne forsinkede melding via Terje. Det ble en hyggelig fugledag med 68 fugl ringmerket. Av disse dominerte løvsanger med 46, fulgt av 6 rødstjert og 3 tornirisk. Dermed er hele 23 tornirisk merket hittil i vår, så foringsbrettet fungerer godt for denne og flere øvrige arter. For Vidar og meg varmet det nok mest med en nydelig svarthvitfluesnapper hann, nummer 4 hittil. Måtte det bli mange flere. Arten har jo hatt en dramatisk nedgang med 80-90% fra tidlig på 1970-tallet. En liten økning har det nok vært det siste tiåret, men det er veldig langt igjen til fordums antall. 

Vennlig hilsen Hans E. og Vidar G