Endelig klaffet vær og vind og andre ukjente parametre. I tillegg til at to veltrente kjekke unge menn (Hans Erik og Thomas), samt en ivrig fersk nettplukker fra Uganda (Anita) var klare til dyst, ble 233 fugl fordelt på 19 arter ringmerket idag. 78 løvsangere, 65 rødstruper, 27 gransangere, 22 munk, 9 gjerdesmett, 8 rødstjert, 6 måltrost, 3 svarthvit, 3 møllere, 2 gråtrost, 2 vendehals, 1 tornirisk, 1 fuglekonge, 1 gråsisik, 1 rødvinge, 1 svarttrost, 1 tornsanger, 1 grønnfink og ikke minst en uvanlig tidlig hagesanger var innom laboratoriet på SFOS. (Sisterunden gjenstår når undertegnede går til sengs, mens jernsatseren Thomas Nielsen fremdeles sitter og merker noen etterslengere.) Vendehals, s/h, tornsanger, hagesanger, fiskeørn og jordugle er blant de nye årsartene idag. I tillegg har det trukket et større antall gråtrost, trepiplerke, heipiplerke, linerle m.m. Håper alle på fastlandet har hatt en kjekk 1. mai! Her ute var det i hvert fall god stemning idag. Takk for idag.

-Petter Jørgensen